Torpedo en FC De Kampioenen

Helaas, voor zij die uitkeken naar de allereerste Vlaamse duikbootfilm : 't zal niet bij ons zijn om de simpele reden dat wij niet akkoord gaan met hun - de distributeur - eis om onze ticketprijs te verhogen.

Er wordt van ons geëist dat we voor Torpedo - en bij uitbreiding FC De Kampioenen want die is van dezelfde verdeler - € 7 aan jullie vragen. Waarom doen we dat niet ? Wel, om verschillende redenen.

De belangrijkste : de distributeur ( das de firma die de film verdeelt maar niet de maker/regisseur van de film, dus niet Jan Verheyen, Stijn Conincks en co ) mag GEEN ticketprijs opleggen. De bioscoop is vrij zijn prijs te kiezen maar die moet wel redelijk zijn : € 2 mag niet, dat is logisch.

De mensen van I.F. hebben er zelf geen probleem mee dat jullie hier niet kunnen komen kijken want, en ik citeer : " Al de bezoekers die normaal bij U zouden komen kijken, gaan dan toch naar Kinepolis en co en daar verdienen wij dan weer meer aan. " Klopt, want ruw geschat krijgen ze op een ticket 50%. Wat ze niet snappen, is dat niet iedereen de € 11 daar wil/kan betalen.

En nog heel belangrijk : vandaag is € 7, volgende keer eisen ze € 8 ...

Aan deze praktijk die al afgevoerd is sedert de jaren 80-90 van vorige eeuw gaan wij niet meewerken, temeer omdat deze firma maar 1 film om de 2 jaar uitbrengt ( toevallig nu 2 ). 't Is dan ook redelijk arrogant vinden wij.

 

Leggen we daar ons bij neer? NEE !! We gaan de volgende dagen alles uitzoeken en de nodige instanties raadplegen om dit aan te pakken. We houden jullie op de hoogte ...